Projecten

Zoomsessie

Dit project loopt van 03 april 2021 tot en met 23 april 2021.

Omschrijving:
Om in deze rare tijd, waarin we elkaar al zo lang niet hebben ontmoet, toch verbonden te blijven organiseren we een Zoomsessie voor de zangers van Brabant Koor die de laatste 5 jaar met één of meerdere projecten hebben meegedaan of zich hiervoor hadden aangemeld.

In deze sessie zijn we digitaal verbonden.
Louis heeft een PowerPointpresentatie voorbereid waarin hij 16 aandachtspunten bespreekt: "Sweet sixteen - a way of life".
Zestien aandachtspunten waarvan hij denkt dat iedereen, zanger of musicus, hier altijd iets aan heeft.
Punten die we tijdens de repetities al wel eens voorbij hebben horen komen. Dus het wordt zeker een avond van herkenning!

We hopen op een gezellige avond met veel van onze zangers!

Wanneer:
Donderdag 22 april 2021
19.30uur tot 21.00uur

Meld je snel aan!

Enkele dagen voorafgaand aan de zoomsessie ontvang je via de mail uitgebreide informatie en natuurlijk de link om in te loggen.

Tot dan!

Uiterste aanmelddatum:
19 april 2021

Meld je nu aanAanmelden

Strategier, Arnhemse Psalm en Requiem

Dit project loopt tot 19 september 2021.

Omschrijving:
DIT PROJECT IS GEANNULEERD

De componist Herman Strategier is in Arnhem geboren, en woonde in deze plaats totdat in 1944 de Operatie Market Garden hem en zijn gezin dwong de stad te verlaten.
Tien jaar na de Slag om Arnhem kreeg hij van de Gemeente Arnhem opdracht om een werk te componeren. Dit werd de "Arnhemse Psalm", op tekst van de Utrechtse dichter Jan Engelman. Deze baseerde zich op psalm 91 die bij de Slag om Arnhem voorgelezen werd aan gewonde Engelse soldaten. Herman Strategier zegt daarover: “De tekst van de Arnhemse Psalm vraagt als het ware om muziek. Iedere componist zou het een voorrecht geacht hebben bij deze tekst noten te schrijven”.

76 jaar na de bevrijding van o.a. de stad Arnhem zal dit werk door PhiOn worden uitgevoerd in Musis Sacrum te Arnhem. Een indrukwekkend werk voor mannenspreekstem, sopraan- en baritonsolist, SATB koor en orkest.

Voor de pauze zullen we het Requiem van Herman Strategier uitvoeren.

Uiterste aanmelddatum:
01 april 2021

Aanmelden niet meer mogelijk

1 2 3 4
© 2021 Brabant Koor       |  Disclaimer |  Privacy Statement